Súťaže

Majstrovstvá Slovenska 2017

Rok 2017 sme súťažne zakončili na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa tentokrát konali v meste Nové Zámky. Do súťaže sme išli s jasným cieľom – opäť sa umiestniť medzi najlepšími taekwondo klubmi na Slovensku.


Seredská výprava bola na tohtoročných majstrovstvách zložená zo 16-tich súťažiacich od žiackych po seniorskú kategóriu. Majstrovstvá Slovenska 2017 boli výnimočné aj tým, že sa na nich zúčastnil doteraz rekordný počet klubov a súťažiacich, konkurencia bola tým pádom ešte vyššia ako v minulosti.

V technických zostavách sa na stupne víťazov dostalo 11 našich zástupcov. Bronzové medaily si medzi žiakmi odniesli Filip Domorák, Kristian Georgiev, Lucia Lakatošová, Artur Lopašovský a Michaela Šuláková, zo striebra sa tešil Simon Rajský a na najvyšší stupeň dosiahli Nina Kopajová a Marco Šereg. Spomedzi juniorov bodovali v zostavách Michal Fidlér, ktorý obsadil druhú priečku a Peter Štrpka, ktorý svoju kategóriu vyhral. Za seniorov súťažil Juraj Ďuračka a v kategórii I. a II. Danov sa umiestnil na druhom mieste.

Dvaja naši juniori sa predstavili aj v disciplíne špeciálnych techník a úspešný bol aj tu Peter Štrpka, ktorý si „vykopal“ ďalšiu zlatú medailu.

Najúspešnejšou disciplínou sa pre nás tentokrát stal sparing, kde sa našim bojovníkom podarilo získať až 14 cenných kovov. Za žiakov prispeli do tejto bilancie bronzovými medailami Kristian Georgiev, Nicole Iracká, Lucia Lakatošová, Samuel Ruman a Marco Šereg, striebro pridali Filip Domorák, Alex Georgiev, Michaela Šuláková a Sofia Nela Tóthová a zlato vybojovali Nina Kopajová, Artur Lopašovský a Simon Rajský. Z juniorov bol opäť úspešný Peter Štrpka (3. miesto) a Juraj Ďuračka si medzi seniormi pripísal svoje druhé striebro.

Na záver súťaže sa ešte seredský tím v zložení Juraj Ďuračka, Michal Fidlér, Samuel Iracký a Peter Štrpka predstavil v disciplíne tím sparing a po pekných zápasoch obsadili veľmi dobré druhé miesto.

Celkovo dosiahol náš klub na Majstrovstvách Slovenska 2017 bilanciu 26 medailí v individuálnych disciplínach, k tomu tiež úspech v disciplíne tímovej a na základe výborných medailových výsledkov si naši zástupcovia odniesli aj dva poháre pre najúspešnejších jednotlivcov. Vrcholom celej súťaže bolo vyhlásenie troch najlepších tímov súťaže, kde sa nám tiež podaril skvelý úspech – Sereď bola vyhlásená najúspešnejším klubom majstrovstiev!

Keďže sa rok 2017 blíži ku koncu, na záver by sme radi poďakovali mestu Sereď za pomoc a podporu.


Výsledky 

1. miesto
Nina Kopajová (zostavy, sparing), Artur Lopašovský (sparing), Simon Rajský (sparing), Marco Šereg (zostavy), Peter Štrpka (zostavy, špeciálne techniky)

2. miesto
Filip Domorák (sparing), Juraj Ďuračka (zostavy, sparing), Michal Fidlér (zostavy), Alex Georgiev (sparing),  Simon Rajský (zostavy), Michaela Šuláková (sparing), Sofia Nela Tóthová (sparing), Tím Sereď (tím sparing)

3. miesto
Filip Domorák (zostavy), Kristian Georgiev (zostavy, sparing), Nicole Iracká (sparing), Lucia Lakatošová (zostavy, sparing), Artur Lopašovský (zostavy), Samuel Ruman (sparing), Marco Šereg (sparing), Peter Štrpka (sparing), Michaela Šuláková (zostavy)

Ďalšie ocenenia

Najúspešnejšia žiačka súťaže – Nina Kopajová
Najúspešnejší junior súťaže – Peter Štrpka
Najúspešnejší klub súťaže – Sereď

Fotografie z podujatia nájdete v našom albume.

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.