Súťaže

Taekwon-Do Liga 2017 – 2. kolo

Druhé kolo Taekwon-Do Ligy 2017 sa uskutočnilo v sobotu 6. mája v Moldave nad Bodovou. Po prvom kole bol náš klub na čele tabuľky, a tak sme na východ Slovenska cestovali s cieľom toto umiestnenie udržať.

V tomto kole bojoval za naše farby 12-členný tím zložený zo žiakov a juniorov, pričom pre dvoch z nich išlo o súťažnú premiéru.

V technických zostavách sme sa mohli tešiť z celkovo deviatich medailí. Za žiakov vybojovali striebro Kristian Georgiev, Tamara Královičová a Simon Rajský. Zlato získala Ema Valenčíková. Medzi juniormi si tretie miesto pripísal Peter Štrpka, druhé miesto Samuel Iracký a Adam Gajdoš, pre ktorého išlo o jeho prvú súťaž, a z prvého miesta sa mohli tešiť Samuel Bartoš a Katarína Lanczová. Aj v prípade Kataríny išlo o jej prvé súťažné podujatie.

Medailová bilancia v sparingu sa zastavila na rovnakom čísle, teda 9. Bronzové medaily tu získali Michal Fidlér a Katarína Lanczová, striebornú priečku aj v tejto disciplíne obsadil Adam Gajdoš. Že sa nám tentoraz v športovom boji naozaj darilo dokazuje až šesť zlatých medailí v tejto disciplíne. Postarali sa o ne Samuel Bartoš, Samuel Iracký, Tamara Královičová, Peter Štrpka, Michaela Šuláková a Ema Valenčíková.

Celkovo tak náš klub obsadil na 2. kole Ligy 2017 osemnásť pódiových umiestnení. K tomu sme pridali aj ďalšie dve významné individuálne ocenenia. Pohár pre najlepšiu žiačku kola získala Ema Valenčíková, čím zopakovala svoje víťazstvo z kola prvého, a pohár pre najlepšieho juniora kola si odniesol Samuel Bartoš. Práve títo dvaja členovia nášho klubu v tomto ročníku Ligy neprehrali ešte ani jeden zápas!

Spomedzi klubov sa Sereď na tomto kole umiestnila na celkovom druhom mieste za domácou Moldavou nad Bodvou. Napriek menšiemu počtu našich súťažiacich oproti kolu prvému sme si v Lige po 2 kolách udržali priebežné vedenie a s rovnakým cieľom pôjdeme aj do kola tretieho.

Výsledky

1. miesto
Samuel Bartoš (zostavy, sparing), Samuel Iracký (sparing), Tamara Královičová (sparing), Katarína Lanczová (zostavy), Peter Štrpka (sparing), Michaela Šuláková (sparing), Ema Valenčíková (zostavy, sparing)

2. miesto
Adam Gajdoš (zostavy, sparing), Kristian Georgiev (zostavy), Samuel Iracký (zostavy),Tamara Královičová (zostavy), Simon Rajský (zostavy)

3. miesto
Michal Fidlér (sparing), Katarína Lanczová (sparing), Peter Štrpka (zostavy)

Ďalšie ocenenia
Najlepšia žiačka kola – Ema Valenčíková
Najlepší junior kola – Samuel Bartoš
2. najlepší tím kola – Sereď

Fotografie zo stupňov víťazov.

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.