Súťaže

Znojmo Open 2016

Už deviatykrát hostilo české mesto Znojmo taekwondistov z rôznych kútov Európy na tradičnej medzinárodnej súťaži Znojmo Open. Rovnako tak – deviatykrát – sa na tomto podujatí zúčastnil aj náš klub. V minulých rokoch sme boli v Znojme vždy úspešní a inak tomu nemalo byť ani v roku 2016.

Záverečná súťaž nášho klubu v sezóne 2015/2016 sa konala počas prvého júnového víkendu a do bojov tentokrát za Sereď zasiahlo 17 súťažiacich. Cieľ bol jasný – opäť obstáť v dobrej európskej konkurencii a úspešne tak ukončiť sezónu.

Tím bol, podobne ako minulý rok, stále veľmi mladý, no vo väčšine prípadov predsa len skúsenejší. Vyššie technické stupne, ktoré stihli naši cvičenci za rok nadobudnúť, však znamenajú zároveň ťažšiu konkurenciu. Každý teda v ceste za úspechom potreboval maximálne úsilie.

V disciplíne technické zostavy, ktorou sa súťaženie začalo, sa nám tentoraz skutočne darilo. Našu prvú medailu, ktorá bola bronzového lesku, vybojoval medzi žiakmi Simon Rajský. Rovnaký kov neskôr pridala za žiačky Sofia Nela Tóthová a za juniorov Peter Štrpka, ktorý si tentokrát okrem súťaženia vyskúšal aj úlohu rozhodcu. Striebro vybojovali Boris Bilka a Nicole Iracká a na najvyšší stupeň dosiahli Samuel Iracký, Nina Kopajová, Denis Šulák a Ema Valenčíková.

Po zostavách už tradične nasledoval športový boj, kde sa už do zápasenia zapojili aj naši seniori. Ešte pred nimi však svoje druhé striebro získal Boris Bilka a ku svojim zlatým medailám pridali strieborné aj Denis Šulák a Samuel Iracký, ktorý po svojom návrate do taekwonda úspešne pokračuje v zbieraní pódiových umiestnení. Samuel by tak mohol byť dobrou inšpiráciou pre ďalších bývalých bojovníkov, ktorí uvažujú o návrate do sveta tohto pekného športu.

Za už spomínaných seniorov tentoraz bojovali za Sereď Juraj Ďuračka a Ivan Valenčík, pre ktorého to bola súťaž prvá. Obaja sa napokon tešili zo strieborných medailí. Po individuálnych sparingoch ešte nasledovala disciplína tím sparing, kde zmiešaný, juniorsko-seniorský tím Serede v zložení Juraj Ďuračka, Samuel Iracký, Peter Štrpka a Ivan Valenčík nastúpil proti veľmi silným a skúseným súperom. Seredčania nakoniec po statočných výkonoch obsadili 3. miesto za národným výberom Poľska a za aktuálnym víťazom českej ligy v tejto disciplíne – tímom z Brna.

Hoci bez medailí, pochvalu za dobrú reprezentáciu si zaslúžia aj tí, ktorí sa tentokrát až na stupeň víťazov nedostali. Menovite sú to Adriana Čechová, Kristian Georgiev, David Kozmér, Artur Lopašovský, Jakub Masnica a Samuel Menšík.

Spolu sme tak na súťaži Znojmo Open 2016 získali v individuálnych disciplínach 14 medailí, z toho 4 zlaté, 7 strieborných a 3 bronzové. K tomu sme pridali už spomínané tretie v miesto v tímovej disciplíne. Na základe týchto výsledkov možno vyhlásiť, že cieľ bol splnený!

Záverom treba, podobne ako pred rokom, poďakovať mestu Sereď za podporu a spoluprácu počas celej uplynulej sezóny a zaželať si novú sezónu minimálne tak dobrú, akou bola tá práve končiaca.


Výsledky

1. miesto
Samuel Iracký (zostavy), Nina Kopajová (zostavy), Denis Šulák (zostavy), Ema Valenčíková (zostavy)

2. miesto
Boris Bilka (zostavy, sparing), Juraj Ďuračka (sparing), Nicole Iracká (zostavy), Samuel Iracký (sparing), Denis Šulák (sparing), Ivan Valenčík (sparing)

3. miesto
Simon Rajský (zostavy), Peter Štrpka (zostavy), Sofia Nela Tóthová (zostavy), Tím Sereď (tím sparing)

Fotografie zo súťaže

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.