Súťaže

Ljubljana Open 2016

V predposledný májový víkend sa naša osemčlenná súťažná výprava vybrala bojovať prvýkrát na medzinárodnú súťaž do Slovinska. Očakávali sme veľmi kvalitnú konkurenciu z viacerých európskych krajín, čo sa aj potvrdilo!

Seredský tím mal na súťaži s názvom Ljubljana Open možnosť zápasiť s pretekármi z Bosny a Hercegoviny, Česka, Macedónska, Maďarska, Rakúska, Srbska a samozrejme domáceho Slovinska. Väčšina našich súťažiacich sa tentokrát predstavila v dvoch tradičných disciplínach – zostavy a sparing.

V prvej menovanej disciplíne bola tentoraz naša medailová bilancia menšia, o to viac nás však ziskom striebra potešil medzi juniormi Samuel Iracký. Ten sa k aktívnemu cvičeniu a súťaženiu vrátil po niekoľkoročnej pauze len nedávno a hneď sa mu podaril spomínaný úspech. Veríme, že sa mu bude minimálne takto dariť aj naďalej.

Viac sa nám darilo v sparingu, kde sa presadili traja naši momentálne najúspešnejší súťažiaci. Ema Valenčíková vybojovala striebro medzi žiačkami a medailu rovnakého lesku získal po veľmi pekných zápasoch aj Peter Štrpka, ktorý vo finále len tesne podľahol domácemu reprezentantovi.
Juraj Ďuračka sa okrem rozhodcovských povinností stihol večer predstaviť aj v práve spomínanej disciplíne sparing a zlatou medailou zakončil úspešné vystúpenie nášho klubu v Slovinsku.

Klub Hong Ryong Sereď teda celkovo na súťaži v Ľubľane získal 4 medaily, z toho 1 zlatú a 3 strieborné.

Súťažnú sezónu 2015/2016 zakončíme už tradične v júni medzinárodnou súťažou v českom Znojme, kam chystáme, podobne ako minulý rok, vyslať vysoko početnú výpravu.

Výsledky

1. miesto
Juraj Ďuračka (sparing)

2. miesto
Samuel Iracký (zostavy), Peter Štrpka (sparing), Ema Valenčíková (sparing)

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.