Súťaže

Czech Open 2016

V dňoch 19. a 20 marca 2016 bojovali naši traja členovia v tíme Slovenska na medzinárodnej súťaži Czech Open 2016 v Nymburku. V Čechách sa aj tento rok zišla veľmi vysoká konkurencia taekwondistov z rôznych kútov Európy, a tak toto podujatie opäť spĺňalo kritériá najvyššej kvality.

Súťaž Czech Open sa postupne vypracovala na jeden z najkvalitnejších taekwondo turnajov v Európe a túto tendenciu si udržala aj v roku 2016. Keďže české taekwondo patrí v posledných rokoch celosvetovo medzi najúspešnejšie, nie je prekvapením, že takto kvalitnú súťaž hostí práve Česká republika. Počet súťažiacich sa aj tento rok pohyboval okolo čísla 400, pričom väčšinu tvorila skupina pokročilých pretekárov s vyššími technickými stupňami. Okrem domácej českej špičky sa na podujatí predstavili súťažiaci z ďalších desiatich európskych krajín. Najdlhšiu cestu museli absolvovať reprezentanti Grónska, čo však vôbec neznížilo ich kvalitné výkony.

Kvalitnými výkonmi sa prezentovali aj naši zástupcovia. Za Sereď nás reprezentovala trojica našich najúspešnejších súťažiacich v poslednom období. V žiackej kategórii to bola Ema Valenčíková, medzi juniormi prvýkrát Peter Štrpka a za seniorov Juraj Ďuračka.

Počas prvého súťažného dňa sa predstavili všetci súťažiaci v disciplíne technické zostavy. V ťažkej konkurencii, kde aj najmenšia chybička môže rozhodnúť o postupe, bojovali naši reprezentanti statočne. Za Sereď sa napokon na stupeň víťazov dostal tretím miestom Juraj Ďuračka. Rovnaké umiestnenie dosiahol aj na druhý deň, keď prebiehali zápasy v sparingu. Ema a Peter, ktorí si vyskúšali aj disciplínu špeciálne kopy, zostali tentokrát pod pódiovým umiestnením, avšak s veľmi cennými skúsenosťami do budúcnosti.

Celkovo si teda Sereď odniesla z Czech Open 2016 dve bronzové medaily a k tomu veľké množstvo poznatkov a zážitkov zo špičkového taekwonda!


Výsledky za Sereď

3. miesto
Juraj Ďuračka (zostavy, sparing)

Fotografie

admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.